Sagt om föreställningen:

- Tuula Rusanen, Kultursekreterare, Järfälla Kultur:

För barnen spelar det ingen roll om rollfiguren som kommer in på scenen klädd i snickarbyxor och med en stor verktygslåda är en kille eller en tjej. De frågar inte ens om det. Det är vi vuxna som är osäkra på huruvida vi behöver könsdefiniera Snickar-Janne. Det behövs inte. Snickar-Janne är en föreställning med ett genusperspektiv.

Jeanette Eriksson, som spelar Snickar-Janne, har ett kreativt handlag med barnen i publiken. Hon samtalar med dem på ett ledigt och roligt sätt, lyssnar verkligen på barnen och tar deras kommentarer på fullt allvar. Snickar-Janne har tålamod att låta barnen bli kreativa, de får komma med idéer och de får dansa.

Under föreställningen spelar Snickar-Janne skickligt på sin fiol som hittades i snickarlådan och framför olika typer av musik; klassisk, folk- och popmusik. Musik som barnen känner igen varvas med musik som de får uppleva kanske för första gången. Kanske är det också första gången ett barn ser någon spela fiol, så nära och med sådan inlevelse. Musiken pendlar mellan romantiskt, sorgset och glatt. Barnen får frågor om hur de upplever musiken. Snickar-Janne rappar också och barnen får rappa med i refrängen: Snickar-Janne, Snickar-Janne, hej hej hej!
 
Föreställningen passar bra i olika typer av lokaler, stora som små. Snickar-Janne anpassar flexibelt föreställningen efter sin publik och lokalen där den spelas.

När Snickar-Janne tagit avsked från sin publik gick det ingen lång stund förrän ett barn frågade: Får vi se Snickar-Janne snart igen?

Jag hoppas det!

...................................................................................................................................................................

- Åk 2, Dammlötskolan, Nyköping:

Du borde va med i idol så bra är du!

...................................................................................................................................................................- Marie Andersson Dammlötskolan Nyköping
 

I denna fantastiska enmansföreställning visade Snickar-Janne på ett fantasifullt sätt att fiolen kan användas till olika musikgenrer. Barnen fick delta aktivt och de fick möjlighet att både ställa och svara på frågor. Ett uppskattat inslag var när barnen fick berätta vilken sinnesstämning de kände till en viss melodi. Föreställningen ger möjlighet till fortsatt diskussion och arbete i klassrummet.

...................................................................................................................................................................- Förskolan Brogetorp, Flen:

Du hade verkligen förmågan att få med dig barnen i ditt framträdande. Du hanterade din fiol på ett fantastiskt sätt. Jag rekommenderar varmt denna föreställning till andra förskolor.

...................................................................................................................................................................